Hva gir deg retten ?

Hvem er du? Du som sitter så selvsikker bak rattet? 

driver
Licensed from: Yellowj / yayimages.com


 

Ingenting bør overraske meg i trafikken lenger, det meldes om råkjøring, ruskjøring og en og annen gang er det hun eller han som tviholder på sin rett til å kjøre bil selv om de ikke har førerkort eller har hatt det i 70 år men ikke vil gi det fra seg på tross av at de ikke fungerer på veiene mer.

Tidlig idag, i mørket og pøsende regnvær la jeg meg ut på en godt trafikkert vei med 60 sone, langt der borte ser jeg en bil så jeg har god tid både til å kjøre ut og komme opp i fart, så var du der, som et luftangrep bakfra. Du velger å ligge kliss opp i hekken på meg og nærmest tygger på hengerfestet mitt, antagelig irriterte du deg noe jævlig på at jeg ikke kjørte mer enn tillatt for det tok deg bare et nanosekund da første mulighet bød seg til å kjøre forbi og det fikset du lett, i lav flygning ser jeg deg passere og like etter har du tatt igjen enda en bil, du fliser forbi den også i en yttersving.

Jævla løk! Tenkte jeg, for på vegne av ditt og andres liv og helse kjente jeg at pulsen steg og ta mitt ord på at undertegnede ikke er noe pyse på veien. Har du hørt om vannplaning? Eller motgående trafikk? Så tenkte jeg at du kanskje hadde verdens beste grunn til å kjøre så heftig, kanskje du hadde et akutt sykt barn i bilen, en kone på fødestuen eller du var sen til første dagen i ny jobb? Så tenkte jeg JÆVLA løk, en gang til. Du kunne møtt en av mine barn i den svingen du tok forbikjøringen din i, du kunne mistet kontrollen og drylt inn i gubben min, eller hvem som helst som noen er glad i, hvem som helst som ikke hadde planer om å starte uken med å dø. 

JÆVLA LØK!!

OOPS!
Licensed from: onephoto / yayimages.com


Da slo det meg hvor mange som tar feil avgjørelse hver eneste dag.

- Klart jeg kan klare å kjøre til jobb, er jo så og si edru nå. Ikke skal jeg så langt heller og jeg har nesten aldri bulket borti noe som helst.

- Ingen skal si at jeg IKKE får kjøre bil, jeg har da hatt førerkort siden 40-tallet og synet er ikke så dårlig  som legen vil ha det til, og de medisinene mine påvirker meg knapt.

- Trenger faen ikke sertifikat for å kjøre bil da, har jo hatt lappen jeg men mistet den fordi en sau av en politi mente jeg kjørte for fort og det gjorde jeg ikke!! Ikke SÅ fort at jeg skulle tape lappen, korrupte møkkafolk!

- Jeg er avhengig av bil, for jeg er ufør og klarer ikke gå til butikken og apoteket, kommer jeg meg ikke til apoteket så dauer jeg av smerter, ja for jeg går daglig på sterke smertestillende og sovetabletter for å klare sove litt, ja og noen beroligende for jeg blir så stressa enkelte dager. Skal egentlig ikke kjøre bil men det går helt greit liksom.

 Upset driver After Traffic Accident
Licensed from: tomwang / yayimages.com

 

Så siden jeg først er oppe med pekefingeren så er heller ikke fotgjengere alltid like flinke. Det er lov å følge litt med der du vasser rundt med musikk i ørene og nesen plantet i mobilskjermen, og bruk refleks!

#tryggtrafikk #fyllekjøring #ruskjøring #pillerus #råkjøring #førerkort 

-

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronica Rona Thomassen

Veronica Rona Thomassen

39, Haugesund

Evig optimist! Går det ikke bra så går det vel over. Jordnær og glad i mat, meninger har jeg nok av men klarer holde noen for meg selv. Spør så får du svar, har ikke fått munnkurv enda. Jeg er mamma til fire, har en gubbe så god som gull. Jeg sliter med helsa, fibromyalgi som jeg ikke er helt fornøyd med å ha. Er ikke typen til å gi opp, småsta, stort sett i godt humør men kan til tider være skikkelig pissesur sånn helt uten grunn. Jeg mener selv å være allsidig, liker dyr og derfor har jeg to hunder og en mons. Trives best på landet men med byen i sånn passe umiddelbar nærhet. Skriver om alt, blir lett engasjert i samfunnsdebatter. Vurderer politikken men klarer ikke velge parti. Snap: rona1605 Instagram: veronicarona

Kategorier

Arkiv

hits