Bare å kaste inn håndkle folkens og legge seg ned å dø!

På an igjen! Freia's påskeegg klekkes ut i landets butikker, små lilla kartonger med fire egg! Om du ikke har spist deg til døde på palmeolje allerede så har du fått med deg Sophie Elise sin kamp mot disse eggene for noen år tilbake, resultatet var at flere av oss boikottet dette påskesnopet.


 

Sakens kjerne er palmeolje. Hva er problemet med oljen? Den skaper trøbbel for regnskogen som er en viktig lunge for verden, skogen blir hugget mer ned for å utvinne denne billige oljen som utgjør 20% av disse eggene. Regnskogen vil vi verne, men også helsa vår. Palmeolje er en sikker vei å gå om du vil klatte igjen blodårene dine og sørge for at kolesterolnivået ditt skyter i taket! Men hvor farlig er det med litt?

Men så skjer det uunngåelige. Rema 1000 ønsker ikke å selge Freia's påskeegg, ikke et problem for eggene finner du ellers over alt om du vil ha tak i, men med en slik boikott følger debatten, for rundt alle helligdager hvor vi benytter anledningen til å skuffe innpå mer digg enn vanlig blir vi samfunnspoliti!

Debatten går videre til mer enn påskesnop, for palmeolje finnes i langt mer. Kjøttfe får det i foret sitt og vi spiser kjøtt, slutt med det! Oljen befinner seg også i barnegrøt leser jeg, i nudler, i kjeks og masse annet som vi daglig døtter nedpå, ikke bare til jul og påske men hele forbanna året, så vi får slutte med det også.

Så hva skal vi gjøre? Forlange palmeoljestopp over hele fjøla? Slutte å spise? Kjøpe gård og leve som farmendeltakere? Bli veganere og kun gnage på øko-grønnfor? Sikkert en ulempe med det også?! 

Kjenner jeg blir litt nummen, for selv en superhelt innen palmeoljekutt og dyrevelferd som Sophie Elise gikk på en smell og var uheldig med fronting av sminke med fyskap i. 

Det er livsfarlig å leve, jeg kan med hånden på palmeoljen fortelle at ingen av oss kommer til å overleve, men vi kan leve! Selvfølgelig skal vi være bevisste på miljø og velferden til alt levenede liv, men mennesket har antageligvis så lenge det har eksistert spist både ene og det andre.

Vi kan like godt slutte med alt! Gå i sikringsskapet og slå av strømmen, la bilen stå og begynn å gå. Finn en sau, klipp den og karr ulla, spinn som en naken kvinne på rokken og strikk deg klær! Spis kun økologisk, helst ikke kjøtt for kuer fiser! Vaskemidler bør du levere inn som spesialavfall, sminke og kremer kan du droppe som en varm lort da det garantert skader miljøet på en eller annen måte, men et lite sminketios fra meg, bruk aske! Funket for Linni i kjednisndis farmen! Mobilen og data er gedigne sydebukker, lever dem inn til Petter Stordalen, minnes at hans hoteller engang frontet hvor miljøskadelige disse dibbeduttene er. 


Godt jeg har rokk!
 

Men nå må jeg stikke! Ut å hogge litt ved (ikke regnskog), må fyre opp et bål så jeg ikke fryser ihjel og koke meg litt havregrøt på vann! Dessuten må jeg pakke sekken til frøken strøken klar, imorgen grytidlig må vi begynne å gå til skolen. Må også skaffe meg en økosau, og begynne på ny garderobe! So long!

#palmeolje #påskegg #freia #rema1000 #sophieelise #petterstordalen #debatt #økologisk #miljø #regnskogen #farmenkjendis #rokk #back2basic 

12 kommentarer

Den lille Pandaen c:

19.02.2017 kl.15:19

Jeg har påskeegene i kjøleskapet. Det er så godt. Hahha.

Veronica Rona Thomassen

19.02.2017 kl.16:08

Den lille Pandaen c:: hehehe! Tørr du innrømme det?! Tenk på regnskogen!!! Bare tuller :)

Den lille Pandaen c:

19.02.2017 kl.16:13

Va'kke jeg som kjøpte det, til mitt forsvar. haha neeeida :D

Veronica Rona Thomassen

19.02.2017 kl.16:29

Den lille Pandaen c:: Smart! Vi sender ut andre på eggshopping for oss ??

Apelone

19.02.2017 kl.16:16

Bra skrevet :-)

Veronica Rona Thomassen

19.02.2017 kl.16:30

Apelone: Det kom av seg selv, bare la fingrene løpe fort nok over tastene ;)

Laila Marina

19.02.2017 kl.16:30

Godt skrevet :) (Jeg er egentlig veldig imot palmeolje, men jeg er super ukonsekvent og slurper sikkert i meg litervis uten at jeg er klar over det engang, hehe) Men jeg skjønner hvor du vil hen, og jeg syns det er helt umulig å mene, spise, kle seg, ja you name it, uten at man støter noen.

Ha en fin søndag! ;)

Veronica Rona Thomassen

19.02.2017 kl.16:33

Laila Marina: Yey!! Da fikk du budskapet mitt i teksten. Er jo nettopp det, å være bevisste men også bevisste på at vi ikke kommer til å klare leve 100% til andres forventninger! Summen av alle forventninger ute i verden når det kommer til å skåne helsa og miljø blir for mye for hvem som helst. Men litt klare vi alle selv om en må legge godviljen til nå og da, kanskje bare gå forbi eggene og finne et annet, bedre alternativ.

Den lille Pandaen c:

19.02.2017 kl.16:41

Yess c:

Veronica Rona Thomassen

19.02.2017 kl.16:54

Den lille Pandaen c:: amen!

stavangerinmyheart

19.02.2017 kl.16:47

Hehe bra skrevet. Tror heller ikke eggs som ble kjøpt med en feiltagelse:) har så mye å si. Vi har nok en del miljøsyndere som burde gått litt foran, uten å nevne noen navn:) ønsker deg en flott søndag:)))

Veronica Rona Thomassen

19.02.2017 kl.16:54

stavangerinmyheart: Skal godt gjøres å bli syndfri, men en kan jo alltids ta noe ave maria etter ett egg, sånn bare for å begynne med blanke ark.

Skriv en ny kommentar

Veronica Rona Thomassen

Veronica Rona Thomassen

39, Haugesund

Evig optimist! Går det ikke bra så går det vel over. Jordnær og glad i mat, meninger har jeg nok av men klarer holde noen for meg selv. Spør så får du svar, har ikke fått munnkurv enda. Jeg er mamma til fire, har en gubbe så god som gull. Jeg sliter med helsa, fibromyalgi som jeg ikke er helt fornøyd med å ha. Er ikke typen til å gi opp, småsta, stort sett i godt humør men kan til tider være skikkelig pissesur sånn helt uten grunn. Jeg mener selv å være allsidig, liker dyr og derfor har jeg to hunder og en mons. Trives best på landet men med byen i sånn passe umiddelbar nærhet. Skriver om alt, blir lett engasjert i samfunnsdebatter. Vurderer politikken men klarer ikke velge parti. Snap: rona1605 Instagram: veronicarona

Kategorier

Arkiv

hits