Hjemmeværende mødre gidder ikke utnytte sitt fulle og hele potensiale?

Husmødre, hjemmeværende mamma....

Verden er ikke slik den var den gangen hvor husmor var en respektert tittel. Flere kvinner og spesielt yrkesaktive har problemer med å forstå at noen av egen frie vilje blir hjemmeværende. 

Red Best Mum Mug Showing A Loving Mother
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


 

TV2 satte nylig litt fokus på temaet, hjemmeværende mamma og brukte ordet ofre, som i at de ofret karrieren ved å bli hjemme med egne barn. Jeg stiller meg spørrende til akkurat dette med offer? For hva ofrer ikke de mødrene som går i full jobb? Tiden med barna kommer aldri tilbake og om en ser på regnestykket så er det ikke mange timene at mor og far er med barna sine om de leveres i syv tiden, gjerne før og hentes i fire-fem tiden i barnehagen eller SFO. Det blir få timer igjen av tiden der barna faktisk er våkne i løpet av hverdagene og ikke alle mammaer er hjemme hele helger heller. 

For noen er det utenkelig å bli hjemmeværende, de trenger egentid, tjene egne penger og bruke seg selv til noe annet enn hjem og oppfostring av barn, de ønsker å realisere seg selv. Bra for dem men de må ofre noe for å få dette til. 

Andre kvinner kunne ikke drømme om å overlate barna i andres omsorg, de ønsker å oppdra og være tilstedet selv. Tar på seg alt av husarbeid og innkjøp, deltar aktivt i barnas aktiviteter og trives med det. De ofrer da egen karriere....

Ingen av delene er galt, en god mamma er en mamma som trives og er seg selv, enten hun må løpe til jobb eller løpe etter barna. 

I kommentarfeltet til TV2 kom det også tydelig frem at flere mødre gjerne ville vært hjemme med ungene sine men økonomien tåler det ikke. Slik har det blitt, de fleste familier ønsker seg eller trenger to inntekter. Å gå hjemme er luksus i noens øyne, bare de ikke tror at det betyr 24/7 med ferie?! For når jeg snakker om husmødre så mener jeg den typen som virkelig går inn i rollen og gjør seg fortjent til tittelen. Husvask, klesvask, brette sammen og legge på plass. Rydde, handle, bake, lager flere måltider gjerne middag fra bunnen av, følger opp leksene til barna, kjører og bringer, stiller opp på barnas aktiviteter, steller i hagen osv. 

close up of woman legs with vacuum cleaner at home
Licensed from: dolgachov / yayimages.com


 

Selv har jeg prøvd alle varianter du kan tenke deg. Barn i barnehage, SFO, jobbe netter for å være hjemme med frøken strøken frem til hun ble tre år, vært hjemmeværende, hatt 50/50 ordningen etter en skilsmisse, som sagt prøvd alt. I bunn og grunn trives jeg best med hjemmeværende-husmor tittelen. Jeg elsker å ha tid til å faktisk delta i egne barns liv. Tid til å stelle med stedet jeg elsker høyest, som er hjemmet mitt. Jeg er her, og ser at det gjør familien min godt. 

Jeg hjemme på grunn av helsa, men hadde nok aldri jobbet full tid om arbeid var et alternativ. Jeg har tidligere brent lyset i begge ender, full jobb og barn, hjem og gudene hvite hva som jeg sjonglerte i flere år. Alltid sy sammen tidsskjema, prøve å rekke alt og stadig gå med litt dårlig samvittighet for ikke være til stedet når jeg burde vært det.

Et eksempel var i starten av 2000~tallet, jeg jobbet som både sjåfør på lastebil og hjelpemann. Det var sommer, varmt og befant meg i en kø på grensen melllm Sverige og Norge da jeg fikk telefon og beskjed at min yngste sønn hadde brukket armen, han var bare 3-4 år. Husker jeg tenkte hva FAEN gjør jeg her??? og begynte straks å sjekke muligheten til å komme meg raskest mulig hjem. Jobb kunne være jobb, den betydde ingenting i forhold til gutten min. Samme sønn fikk blindtarmbetennelse da han var passert 12 år. Da jobbet jeg som midlertidig kjøkkensjef på Hotell og da direktøren sa at han måtte sjekke om jeg hadde rett til å være vekke fra jobb mens gutten skulle opereres og komme seg til hektene, vel da ba jeg han sjekke til han ble blå og sluttet kort tid etter. Da hadde det i forkant vært flere andre problemstillinger men som jeg kunne leve med, men ingen skal hindre meg i å være hos mine barn når de trenger det!

Jeg har hatt mine tunge tak, fire barn og to bonus sønner, jobbet 100% basert på løse vakter, så jeg ble dyktig til å få timeplaner til å gå opp. Ære til alle mødre som hver dag gjør sitt beste, viser barna at de kan bli hva de vil om de jobber for det, mødrer som hver dag ofrer noe, mødre som alltid er der når barna trenger dem, alenemødre som gjør en fantastisk jobb, mødre kommer i alle varianter.

Å være mamma har aldri vært noe offer for meg, tvert imot en gave.

#husmor #husmødre #mamma #mor #hjemmeværende #karrieremamma #alenemor #offer #tv2 #kjæremamma #

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronica Rona Thomassen

Veronica Rona Thomassen

39, Haugesund

Evig optimist! Går det ikke bra så går det vel over. Jordnær og glad i mat, meninger har jeg nok av men klarer holde noen for meg selv. Spør så får du svar, har ikke fått munnkurv enda. Jeg er mamma til fire, har en gubbe så god som gull. Jeg sliter med helsa, fibromyalgi som jeg ikke er helt fornøyd med å ha. Er ikke typen til å gi opp, småsta, stort sett i godt humør men kan til tider være skikkelig pissesur sånn helt uten grunn. Jeg mener selv å være allsidig, liker dyr og derfor har jeg to hunder og en mons. Trives best på landet men med byen i sånn passe umiddelbar nærhet. Skriver om alt, blir lett engasjert i samfunnsdebatter. Vurderer politikken men klarer ikke velge parti. Snap: rona1605 Instagram: veronicarona

Kategorier

Arkiv

hits