Er det noen som gir vekk en kattunge???

Kitten
Licensed from: kamchatka / yayimages.com


Her på Haugalandet kor eg holde til, finnes det flærre  FB til salgs, kjøpes og gis bort sider og det er kanonbra! Masse møbler, klær og gudene vite hva som folk ikkje trenge lengre får nytt liv hos nåken andre. Av og til komme det også spørsmål om noen gir vekk kattongar, og med uten unntak blir kommentarfeltet fylt opp med tips om kattar som trenge nye hjem som per idag lever innunder dyrebeskyttelsens lune vinger.

Nå MÅ du kje misforstå meg, men når noen spør etter kattonge som gis vekk......ja då spør de kje etter ein fullvoksen katt fra dyrebeskyttelsen, som det og koster litt å adoptere?

Enkelte sjeler brenne varmt for disse hjemløse kattene og det varme også meg, men kjenne eg likavel kan bli litt svette på vegne av personen som annonserte etter kattonge som gis bort..

For når me brenne for noe så vil me gjerna trykka vår hjertesak på andre også og dermed blir fort et slikt kommentarfelt fylt med formaninger.

~ Du får en katt som er sterilisert/kastrert og chippa.

~ Du gir plass til nye hjemløse katter hos Dyrebeskyttelsen (DB)

~ Ska du ha kattunge gratis så må du likavel vaksinera, kastrera/sterikisera og chippa og ta ansvar for at katten din kje reprodusere seg og lage flere løskattar.

Dette e dei fine argumentene og dei e sanne og ekte, verdt å ta til seg.

Men, ja for det e jo alltid et men. Ka med alle dei kattungane som blir født, ønska eller uønska, om ingen vil ta over ein av dei? Ka då? Dei trenge vel også et hjem?

Ovenfor kom eg med eksempel på kommentarar og dei va fine, men det e kje alltid sånt, for som sagt at når noen brenne for noe så kan de gå litt brutalt ut. 

Ei dama legge ut bilde av en kattunge som gis bort, kjempesøte langhåra pusonge og det tar bare et nanosekund før det komme kommentar.

~ Du vett at en kattunge må være minst 12 uker før de kan forlata morå?! Denna såg veldig ung ut 😡

Hallo i lukå?! Kim sa at kattongen skulle gis vekk på dagen? 

Men vedkommende gav seg ikkje, for når ei meldte sin interesse så ble kommentarfeltet fylt opp med «hvorfor du heller bør skaffa deg ein DB katt» Med andre ord så ble den nye potensielle eier av pusongen overfalt av ei med en brennende sak ,såpass at det rett og slett blei flaut å lesa.

Anonnså ble lagt død og det gikk ei god stund før et tappert forsøk ble gjort igjen, for pusongen trengte fremdeles et nytt hjem.

Så til alle dokker som brenne for hjemløse kattar. Kattonger trenger også et hjem. Stol litt på folk, og på at de faktisk vett ka de går til når de ønske seg ein pus. Ikke alle mennesker e dårlige mennesker, sjøl om du kanskje daglig ser og oppleve at folk gir balla i dyrå sine. Og til slutt, takk for ein fantastisk god jobb dokker gjør for alle slags dyr som trenge hjelp og en ny start.

Eg støtte dyrebeskyttelsen i deres arbeid, eg heie på dyrepoliti men man må kje bli så eplekjekke at en ødelegge for andres søk etter nytt familiemedlem. 

Og nei, det e ingen skam at noen faktisk ønske seg hu eller han, langt eller korthår, grå eller svart, eller at de faktisk ønske seg ein kattunge og får ta del i livet til pus fra den spede start.

#kattunger #pus #dyrebeskyttelsen #db #haugalandet #gisbort #katteeier #kjæledyr #adopsjon 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronica Rona Thomassen

Veronica Rona Thomassen

40, Haugesund

Evig optimist! Går det ikke bra så går det vel over. Jordnær og glad i mat, meninger har jeg nok av men klarer holde noen for meg selv. Spør så får du svar, har ikke fått munnkurv enda. Jeg er mamma til fire, har en gubbe så god som gull. Jeg sliter med helsa, fibromyalgi som jeg ikke er helt fornøyd med å ha. Er ikke typen til å gi opp, småsta, stort sett i godt humør men kan til tider være skikkelig pissesur sånn helt uten grunn. Jeg mener selv å være allsidig, liker dyr og derfor har jeg to hunder og en mons. Trives best på landet men med byen i sånn passe umiddelbar nærhet. Skriver om alt, blir lett engasjert i samfunnsdebatter. Vurderer politikken men klarer ikke velge parti. Snap: rona1605 Instagram: veronicarona

Kategorier

Arkiv

hits